BaSys.sk BaSys.sk BaSys.sk

Pro Audio

Na cesty

Domáce Audio

Do Auta
Témy Close X

BOSE Videobar VB1


2024/01/25

USB videokonferenčný systém na najvyššej úrovni!

Videokonferencie v súčasnosti patria k efektívnemu vedeniu úspešného biznisu a rôznych inštitúcií. Prvý dojem je dôležitý, preto kvalita obrazu a zvuku vašich videokonferenčných rokovaní zohráva významnú úlohu v budovaní firemného imidžu a identity. Produktová rada BOSE Professional Videobar, zložená z vlajkovej lode BOSE Videobar VB1 a kompaktného BOSE Videobar VB-S, však prináša omnoho viac.


Vo všeobecnosti je model BOSE Videobar VB1 vhodnejší pre firmy alebo inštitúcie s väčším počtom účastníkov na videokonferenciách a rokovaniach. V tomto článku sa budeme prioritne venovať hlavne rozšírenej výbave a funkcionalite BOSE Videobar VB1 v porovnaní s menším modelom BOSE VB-S. Podrobný popis technológií a komponentov, ktoré sú spoločné pre oba uvádzané produkty, nájdete v nasledujúcom článku:

 

  BOSE VIDEOBAR VB-S JE IDEÁLNYM RIEŠENÍM PRE PROFESIONÁLNE VIDEOKONFERENCIE!

 

Hardvérové vybavenie

 

BOSE Videobar VB1 je rozmerovo väčší systém, od čoho sa odvíja vyšší počet osadených komponentov, konektorov a ovládacích prvkov. Vďaka tomu je vhodný na použitie aj v stredne veľkých konferenčných miestnostiach s rozmermi do 6 x 6 metrov. VB1 nedisponuje otvorom so závitom pre umiestnenie na statív.

 

Kamera

 

Kamery na predných paneloch oboch zariadeniach sú parametrami prakticky identické. Rozdiel spočíva v kryte objektívu, ktorý nie je v prípade modelu VB1 integrovaný, ale magnetický s výrezmi na LED indikátory. Tým sa dostávame k ďalšej odlišnosti od modelu VB-S. VB1 má odlišne umiestnené LED indikátory utlmenia mikrofónu a aktívneho Bluetooth pripojenia, ale stále sa nachádzajú v rámci poľa kamery na prednom paneli.

 

 

Mikrofóny

 

Väčšie rozmery umožnili osadenie 6 mikrofónov s automatickou lokalizáciou rečníka na vzdialenosť 6 metrov, čo je o 2 mikrofóny viac a väčší dosah funkcie lokalizovania o 2 metre, ako pri modely VB-S. Mikrofóny sú umiestnené vľavo a vpravo po 3 kusy, medzi reproduktormi a kamerou.

 

 

Reproduktory

 

Na krajoch predného panelu sa nachádzajú 2 reproduktory v stereo konfigurácii. Rozmer meničov je 1,5 palca, majú patentovaný tvar RaceTrack, frekvenčnú odozvu 85Hz – 20kHz a maximálnym SPL 89dB. Zabudovaný zosilňovač má výkon 20W na kanál. Reproduktory sú v horizontálnej rovine mierne nasmerované k stredovej osi VB1, tým sa redukujú bočné odrazy a zlepšuje ich akustický prejav.

 

 

 

Ovládacie prvky a konektory

 

Na pravej strane VB1 sa nachádza tlačidlo pre utlmenie mikrofónu a párovanie s externými zariadeniami cez Bluetooth®. Tieto funkcie sú pre VB-S dostupné iba prostredníctvom diaľkového ovládania a aplikácie.

 

 

 

Okrem USB-C portu a konektoru pre pripojenie napájacieho zdroja, sa na zadnom paneli nachádzajú tieto extra konektory:

 

• 1 Gbps Ethernet konektor pre pripojenie do siete,
• HDMI výstup s podporou 4k rozlíšenia a technológiou DisplayLink pre zdielanie obrazovky na externom zobrazovacom zariadení,
• 3,5mm audio Jack vstupný konektor pre pripojenie externých zdrojov zvuku so stereo konfiguráciou a linkovou úrovňou signálu,
• 2-pinový euroblock konektor utlmujúci audio výstup - slúži na integráciu do poplachových systémov budov.

 

 

Súčasťou balenia je nasledovné príslušenstvo:

 

• HDMI 2.0 kábel (1,5m);
• USB-C 2.0 kábel (5m);
• adaptér USB-A/C;
• infračervené diaľkové ovládanie s 2 batériami AAA;
• držiak pre upevnenie na stenu s montážnym materiálom;
• stojan na stôl s montážnym materiálom;
• napájací zdroj s EU koncovkou;
• súprava pre uchytenie kabeláže s montážnym materiálom;
• ochranný kryt objektívu kamery;
• 2-pinový Euroblock konektor;
• príručka rýchleho spustenia, montážny manuál a bezpečnostné pokyny.

 

Konzola pre montáž pod televízor alebo monitor je predávaná samostatne.

 

 

Softvérové vybavenie

 

Po softvérovej stránke je rozdiel medzi modelmi VB1 a VB-S iba v absencii funkcie Follow Me módu u modelu VB1. Všetky ostatné funkcie, aplikácie (BOSE VBC, VBA a VBM), softvérová integrácia (AMX, Crestron, Extron, MS Teams, Zoom, Google Meet, Webex a iné) a kompatibilita s perifériami (Barco, HP, Lenovo, Senheiser a iné) sú dostupné, rovnako ako v prípade modelu VB-S.
Informácie o najnovších verziách firmvéru, softvérového vybavenia a predĺženej záruke, ale aj linky na ich stiahnutie nájdete v nasledujúcom článku:

 


  BOSE VB1 A BOSE VB-S – NOVÉ APLIKÁCIE A FIRMVÉR, ALE AJ PREDĹŽENÁ ZÁRUKA!

 

 

Od svojho uvedenia na trh získali oba modely BOSE Professional Videobar mnohé ocenenia na viacerých odborných veľtrhoch a od rôznych odborných recenzentov.

 

 

 

Ďalšie detaily a špecifikácie, ako aj aktuálne ceny nájdete na našom webe:

 

BOSE Videobar VB1

Porovnať produkty