BaSys.sk BaSys.sk BaSys.sk

Pro Audio

Na cesty

Domáce Audio

Do Auta
Témy Close X

Rony Service – Reprezentatívne ozvučenie od BOSE Professional


2023/12/20

V spolupráci s našim partnerom Andreashop.sk bol realizovaný projekt kancelárskych priestorov spoločnosti Rony Service.

 

 

Vysoké nároky interiérových dizajnérov a architektov na estetický dojem použitých technológií prirodzene viedli k voľbe produktov značky BOSE Professional. Ozvučenie v najvyššej možnej kvalite zabezpečujú reproduktory z produktovej rady BOSE DesignMax a zosilňovač zo série BOSE PowerSpace. Špičkovú úroveň videokonferenčných rokovaní pokrývajú produkty z rady BOSE Videobar.

 

Rada reproduktorov BOSE DesignMax ponúka na výber 15 prevedení inštalačných reproduktorov v rozmeroch od 2 palcov až po 10 palcov (subwoofer). Je možné ich vzájomne kombinovať pre ideálne pokrytie priestoru a naplnenie potrieb širokého spektra inštalácií. Reproduktory sú v prevedení pre povrchovú inštaláciu, zabudovanie do podhľadu alebo zavesenie v interiéry či exteriéry (ochrana IP55). Meniče sú osadené koaxiálne a výškový menič je osadený v systéme Dispersion Alignment, čím je zabezpečená rovnomerná distribúcia zvuku. Pre ešte lepší zvuk sa odporúča použitie DSP procesorov a zosilňovačov značky BOSE, umožňujúcich napríklad individuálnu ekvalizáciu alebo funkciu SmartBass, ktorá optimalizuje výkon a odozvu nízkych frekvencií pri akejkoľvek hlasitosti. Podhľadové varianty spĺňajú najprísnejšie protipožiarne štandardy, disponujú mostíkmi pre pevné osadenie a prístup ku konektorom je z prednej strany. Všetky reproduktory sú osadené konektormi Euroblock. Štandardne sú dostupné v čiernej alebo bielej farbe, ale je možné ich aj ľubovoľne prefarbiť podľa potrieb individuálneho projektu.

 

 

 

V uvádzanej inštalácii boli použité nasledovné modely reproduktorov: 


BOSE DesignMax DM2C-LP - nízkoprofilový inštalačný reproduktor s výkonom 16W (64W peak), rozmerom meniča 2.25 palca, frekvenčným rozsahom 85Hz – 19kHz, vyžarovaním 150°, impedanciou 16Ω (možnosť 70/100V) a maximálnym SPL 96dB (peak 102dB). Určené na inštaláciu do podhľadu v interiéry – nízky profil (iba 11cm).

 

BOSE DesignMax DM3C - dvojpásmový koaxiálny reproduktor s výkonom 25W (100W peak), rozmermi meničov 3.25 palca (LF-MF) a 0.75 palca (HF), frekvenčným rozsahom 75Hz – 20kHz, vyžarovaním 135°, impedanciou 8Ω (možnosť 70/100V) a maximálnym SPL 97dB (peak 103dB). Určené na inštaláciu do podhľadu v interiéry.

 

BOSE DesignMax DM5P - dvojpásmový koaxiálny reproduktor s výkonom 50W (200W peak), rozmermi meničov 5.25 palca (LF-MF) a 1 palec (HF), frekvenčným rozsahom 65Hz – 20kHz, vyžarovaním 120°, impedanciou 8Ω (možnosť 70/100V) a maximálnym SPL 104dB (peak 110dB). Určené na zavesenie zo stropu v interiéry.

 

BOSE DesignMax DM10S-SUB - subwoofer s výkonom 250W (1000W peak), rozmerom meniča 10 palcov, frekvenčným rozsahom 35Hz – 125Hz, všesmerovým vyžarovaním (pod 200Hz), impedanciou 8Ω (možnosť 70/100V) a maximálnym SPL 114dB (peak 120dB). Určené na inštaláciu v interiéry na pevné vertikálne a horizontálne povrchy.

 

 

Reproduktory sú napájané zosilňovačmi BOSE PowerSpace P4300A. Svojou architektúrou patria k užívateľsky jednoduchším. Každý zosilňovač poskytuje 4 vstupné kanály a 4 výstupné kanály s výkon 300W na kanál, možnosť vysokej (70/100V) alebo nízkej impedancie 4-8Ω (aj bez premostenia) alebo posielanie dvojnásobného výkonu do jednej zóny – technológia I-Share outputs. Digitálne pripojenie Amplink pomocou 2 konektorov Cat5 (input a thru) umožňuje vstup 8 digitálnych kanálov a výstup 8 digitálnych kanálov.

 

Zosilňovače BOSE Professional PowerSpace sú ideálne pre prémiové komerčné inštalácie s viacerými zónami, ktorým zabezpečia čisté a stabilné napájanie. K dispozícii je aj digitálne pripojenie a modely so zabudovaným digitálnym zvukovým procesorom. Digitálny vstup BOSE Professional AmpLink umožňuje prenos nekomprimovaného digitálneho zvuku s nízkou latenciou z kompatibilných procesorov Bose Professional DSP prostredníctvom jediného kábla Cat 5. Na výber je 5 modelov s 2 alebo 4 kanálmi, ktoré poskytujú 1 000, 600, 300 alebo 150 wattov na kanál.

 

Videokonferencie a rokovania na diaľku sú samozrejmosťou efektívneho fungovania moderných firiem. Produktová rada BOSE Videobar predstavuje komplexný integrovaný videokonferenčný systém pre najnáročnejšie aplikácie, ale aj kompaktné riešenie potrieb menších zasadacích miestností. V predstavovanom projekte preto našli svoje uplatnenie oba systémy - BOSE Videobar VB1 a kompaktný BOSE Videobar VB-S.

 

Od svojho uvedenia na trh boli už mnohokrát ocenené na významných svetových výstavách, ako InfoComm a Integrated Systems Europe. Svojim elegantným dizajnom, sofistikovaným vybavením, vysokou kvalitou zvuku a obrazu, ale aj intuitívnou obsluhou si určite nájdu svoje miesto v mnohých súčasných zasadacích priestoroch, od malých firiem až po globálne korporácie.

 

 

Viac informácií o produktovej rade BOSE Videobar, konkrétne o BOSE Videobar VB-S, môžete nájsť v článku na našom webe:


  BOSE VIDEOBAR VB-S JE IDEÁLNYM RIEŠENÍM PRE PROFESIONÁLNE VIDEOKONFERENCIE!


Produkty BOSE Professional použité v projekte:

 


2x BOSE PowerSpace P4300A

 


12x BOSE DesignMax DM5P (čierne)

 


4x BOSE DesignMax DM3C (biele)

 


6x BOSE DesignMax DM2C-LP (biele)

 


2x BOSE DesignMax DM10S-SUB (čierne)

 


1x BOSE Videobar VB1

 


2x BOSE Videobar VB-S

 

 

 

 

 

 

Porovnať produkty