BaSys.sk BaSys.sk BaSys.sk

Pro Audio

Na cesty

Domáce Audio

Do Auta
Témy Close X

Ako šikovne ozvučiť CELÝ BYT


2020/05/07

V čase, keď trávime väčšinu času doma, oceňujeme veci, ktoré inokedy prehliadame alebo na ne nemáme toľko času. Jednou z nich je kvalitná reprodukcia hudby.

Pomocou dnešných technológií je možné veľmi ľahko vytvoriť komplexné a pôsobivé ozvučenie celej domácnosti založené na streamingu z populárnych internetových zdrojov s takmer neobmedzeným výberom hudby. Základom takéhoto audio systému sú chytré reproduktory, ktoré je možné umiestniť do jednotlivých miestností, pomocou bezdrôtovej Wi-Fi siete vzájomne prepojiť a všetko následne riadiť z chytrého telefónu.

Celkové možnosti závisia od konkrétnej značky reproduktorov a príslušnej aplikácie, ktorej prostredníctvom sa celý šikovný systém ovláda. Riešenie naprieč rôznymi značkami audio systémov ponúka pomerne nový protokol AirPlay 2, ktorý umožňuje ovládať súčasne všetky s ním kompatibilné reproduktory. Druhou možnosťou sú sady chytrých reproduktorov konkrétneho výrobcu, ktoré sú založené na vlastnej aplikácií. Jedným z priekopníkov chytrých reproduktorov je legendárny výrobca audiotechniky Bose, ktorého aktuálny rad audiosystémov Home Speaker umožňuje kombinovať obe popísané varianty, pretože ponúka vlastné komplexné riešenie a zároveň podporuje AirPlay 2.

Ako funguje bezdrôtový rozvod hudby


Do každej miestnosti zvolí používateľ najvhodnejší reproduktor a pomocou inteligentného telefónu prepojí jednoducho všetky prístroje do jediného audio systému. Ak využíva pre chytrý rozvod hudby protokol AirPlay 2, spustí následne ľubovoľnú aplikáciu pre prehrávanie alebo streaming hudby a zvolí reproduktor pre prehrávanie. Potom k nemu možno jednoducho pridávať ďalšie zariadenia kompatibilné s AirPlay 2 a tá prehrávajú časovo synchronizovane rovnaké skladby.

Opísané riešenie Bose Home Speaker je založené na vlastných reproduktoroch aj aplikácií, ktorá do seba integruje služby pre prehrávanie hudby z internetu, ako Spotify, Deezer, Amazon Music, Apple Music, nepreberné množstvo internetových rádií združených pod TuneIn a ďalšie. Reproduktory majú vstavaných digitálnych asistentov Google a Alexa a pre jednoduché rozpoznanie hlasových povelov aj v hlasno ozvučenom priestore má každý z nich integrované hneď niekoľko mikrofónov, ktoré snímajú vaš hlas. 

Do chytrého ozvučenia pomocou audio systémov Bose Home Speaker je možné zakomponovať 3 rôzne kompaktné domáce reproduktory Home Speaker a dva Soundbary k televízorom. Vlastná aplikácia Bose Music je k dispozícii pre telefóny s operačným systémom iOS aj Android umožňuje vytvárať skupiny, prehrávať hudbu z najrôznejších zdrojov a ľahko riadiť hlasitosť jednotlivých komponentov i celého systému.

Rodina audio systémov Bose Home Speaker


Základným prvkom je 
Bose Home Speaker 300 - kompaktný reproduktor v prémiovom hliníkovom dizajne s veľkým 360 ° zvukom vyžarujúcim do všetkých smerov okolo nás. Nie je teda potrebné riešiť jeho presne nasmerovanie. Reproduktor je určený na zapojenie do zásuvky a prepojenie s aplikáciou Bose Music. Využiť možno tiež v spojení s ďalšími zariadeniami s podporou AirPlay 2. Bose Home Speaker 500je výkonnejší audio systém s rovnakými základnými možnosťami, dvoma reproduktormi a stereo zvukom. Jeho vstavaný displej informuje užívateľa o práve prehrávanej skladbe a cez svoje malé rozmery dokáže ozvučiť veľmi pôsobivo aj veľkú obývaciu izbu. Zaujímavý je najnovší prírastok do rodiny - Bose Home Speaker Portable. Jedná sa o domáci chytrý reproduktor s 360 ° zvukom, vstavanou batériou a pútkom. Vďaka tomu je možné zároveň použiť aj ako najvýkonnejší prenosný Bluetooth reproduktor Bose. Systém je možné ďalej rozšíriť o veľmi výkonný SoundBar 700, ktorý vie vďaka špeciálnej konštrukcii vytvoriť pri filmových scénach pôsobivý priestorový zvuk a je možné ho rozšíriť o bezdrôtový subwoofer BASS MODULE 700či miniatúrne, ale výkonné zadné efektové reproduktory Surround Speakers 700. Zatiaľ posledným produktom, ktorý možno do komplexného chytrého systému Bose Home Speaker zakomponovať, je menší, ale prekvapivo výkonný Soundbar 500.



 

Porovnať produkty