BaSys.sk BaSys.sk BaSys.sk

Pro Audio

Na cesty

Domáce Audio

Do Auta
Témy Close X

SPITZ Restaurant & Bar, atmosféra luxusu korunovaná ozvučením BOSE Professional


2023/12/21

Prémiové ozvučenie BOSE Professional, výnimočný gastro zážitok a exkluzívny interiérový dizajn - to všetko nájdete v SPITZ Restaurant & Bar v Starom Smokovci.

 

 

 

Návrh ozvučenia bol realizovaný v ConrolSpace Designer softvéri od spoločnosti Bose Professional, v ktorom sa vopred namodelovali jednotlivé vhodne zvolené komponenty ozvučenia, spravila sa konfigurácia zapojenia, nastavenia zón, výkonov a ekvalizácie. Pripravený návrh bol konzultovaný s majiteľom Adamom Žampom, ktorý bol s výsledným riešením spokojný, a projekt tak dostal potvrdenie na realizáciu. Výsledné prevedenie inštalácie prebiehalo v spolupráci s našim Pro-partnerom - spoločnosťou Rytmus KK z Kežmarku.
Vzhľadom na architektonickú dispozíciu priestorov je ozvučenie rozdelené na viaceré zóny - reštaurácia, veľká terasa, malá terasa, salóniky a toalety.

 

Distribúciu signálu v celom systéme zabezpečuje digitálny signálový procesor s otvorenou architektúrou BOSE ControlSpace EX-12AEC. Disponuje Dante® konektivitou so 16 digitálnymi vstupmi a 16 výstupmi. Nastavenie a vyladenie parametrov systému umožňuje integrácia so softvérom BOSE ControlSpace Designer – ekvalizácia, kompresia, limitovanie, smerovanie signálu a mnohé ďalšie nástroje, takže stačí len nahrať konfiguráciu projektu a spustiť.

 

 Zosilňovač BOSE PowerShare PS604D slúži na napájanie reproduktorov v priestoroch reštaurácie, salónika, toaliet a na malej terase. Výkon 600W dokáže distribuovať asymetricky vďaka technológii PowerShare podľa potreby a výkonu pre jednotlivé zóny. Obsahuje tiež Dante® konektivitu, integrovaný DSP procesor a je plne kompatibilný so softvérom ControlSpace Designer.

 

Ďalší zosilňovač BOSE PowerSpace P21000A je vyhradený pre reproduktory na veľkej terase a subwoofer. Svojou architektúrou patrí k užívateľsky jednoduchším. Poskytuje 2 vstupné kanály a 2 výstupné kanály s výkon 1000W na kanál, možnosť vysokej (70/100V) alebo nízkej impedancie (4-8Ω).

 

Reproduktory BOSE DesignMax DM3SE sú inštalované v priestoroch reštaurácie, salónika a na malej terase vonku. Boli zvolené najmä s ohľadom na uhol vyžarovania zvuku do priestoru, optimálny výkon a frekvenčný rozsah pre dané použitie.

 

 

 

Veľká terasa je ozvučená výkonnejšími reproduktormi BOSE DesignMax DM6SE s ochranou proti poveternostným podmienkam, krytím IP55.

 

 

BOSE MB210-WR subwoofer, umiestnený v akustickej šachte nad vstupom do reštaurácie, zaručuje plné pokrytie frekvenčného spektra reprodukovaného zvuku. Je osadený dvoma 10 palcovými vysoko exkurznými basovými meničmi, s frekvenčným rozsahom 37Hz -270Hz. Vďaka tomu je zvuk v priestore doplnený o spodné frekvenčné pásmo a jeho umiestnenie podporuje správnu distribúciu zvuku v priestore.

 

Dôležitou súčasťou ozvučenia celej prevádzky je aj ozvučenie priestorov toaliet, kde boli použité podhľadové reproduktory BOSE FreeSpace FS2C.

 

Okrem hlavného zdroja signálu (multimediálny prehrávač / streamer) je možné využiť pripojenie pomocou ďalších vstupov v interiéry a na terase, tieto vstupy slúžia pre pripojenie kapiel pri živom hraní, zvuk sa tak dostáva z terasy aj do interiéru prevádzky.

 

Samotné ovládanie ozvučenia zabezpečuje aplikácia ControlSpace Remote, ktorá je prístupná na počítači a mobilnom zariadení. Vďaka tomu je možné samostatne ovládať hlasitosť jednotlivých zón ozvučenia a prístup k nej majú iba poverené osoby.

 

Produkty BOSE Professional použité v projekte:

 

1ks BOSE ControlSpace EX-12AEC

 

 1ks BOSE PowerShare PS604D

 

1ks BOSE PowerSpace P21000 A

 

10ks BOSE DesignMax DM3SE

 

4ks BOSE DesignMax DM6SE

 

1ks BOSE MB210-WR subwoofer

 

2ks BOSE FreeSpace FS2C

 

Porovnať produkty