BaSys.sk BaSys.sk BaSys.sk

Pro Audio

Na cesty

Domáce Audio

Do Auta
Témy Close X

Ako vstúpiť na DJ scénu a stať sa profesionálom: Pioneer Dj DDJ-REV1 umožňuje scratching, battle i streaming hudby


2022/04/13

Bratislava, 22. marca 2022 – Začínajúci aj už aktívne pôsobiaci DJi majú teraz možnosť preniknúť do sveta scratchingu a posunúť sa smerom k profesionálnej úrovni v rámci takmer akéhokoľvek hudobného žánru.



Značka Pioneer DJ predstavuje na našom trhu ľahko prenosný a cenovo dostupný 2-kanálový kontroler Pioneer DDJ-REV1 s integrovaným audio rozhraním, ktorý emuluje profesionálny mixážny pult DJM-S a PLX gramofóny, vrátane špecializovaných funkcií pre DJov a ľahkú možnosť využitia scratchingu. Poslednú spomínanú funkciu ocenia predovšetkým milovníci hip-hop scény. Zdrojom hudby pre kontroler môžu byť skladby uložené v pripojenom počítači alebo takmer nekonečné internetové knižnice streamovacích služieb, ako TIDAL, Beatsource LINK, Beatport LINK či Soundcloud. Prácu s nimi umožňuje bezplatný softvér Serato DJ Lite.


Pioneer Dj DDJ-REV1 má nové, ľahko ovládateľné rozloženie v štýle battle, ktoré posúva používateľov na scénu profesionálneho DJingu. Ovládače tempa sú v novom rade DDJ-REV prvýkrát otočené vodorovne a sú zasadené do hornej časti decku. Dizajnom aj funkciami tak veľmi verne napodobňujú klasické PLX gramofóny usporiadané v konfigurácii battle. Tiež Performance Pads a páčky Lever FX sú umiestnené v sekcii mixpultu - presne tam, kde sa nachádzajú na mixážnych pultoch rady DJM-S. To zvyšuje možnosti precíznej práce so zvukom počas vystúpenia.





Využitie pokročilých techník mixu a scratchingu výrazne uľahčujú oproti predchádzajúcim radom väčšie jogy a nové usporiadanie. DDJ-REV1 je ideálnym nástrojom pre battle a scratching. Funkcia Tracking Scratch vracia pri otočení jogu hudobnú stopu do cue bodu a po pustení kolieska sa vracia nahrávka späť, takže nie je potrebné používať crossfader alebo sa sústrediť na presné natočenie do počiatočného bodu scratchingu.



Stlačením príslušného Performance Padu stačí vybrať požadovanú predvoľbu Scratch Crossfader Cuts a skrečovať ako profesionál. Pomocou Performance Padov je možné tiež spúšťať a zastavovať obľúbené sample nahrané vopred do Scratch Banky pomocou Serato DJ Lite. Táto možnosť bola predtým dostupná iba v plnej, platenej verzii Serato DJ Pro. Pomocou funkcie Deck 3/4 Control dokáže aj Pioneer Dj DDJ-REV1 prehrávať zvuky zo všetkých 4 softvérových deckov.



Po pripojení mikrofónu je možné ľahko kombinovať hudbu a reč či vokály a všetko súčasne streamovať priateľom alebo fanúšikom na sociálne siete, a to bez nutnosti zapojenia externej zvukovej karty alebo mixážneho pultu. Zvuk ide cez pripojený notebook priamo do streamu.




Súčasne s kontrolérom Pioneer Dj DDJ-REV1 získavajú užívatelia aj exkluzívny 3-mesačný bezplatný prístup k prémiovej službe TIDAL HiFi, ktorá prináša do Serato DJ Lite neprebernú hudobnú online knižnicu v najvyššej dostupnej HI-FI kvalite.





Dvojkanálový DJ kontrolér Pioneer Dj DDJ-REV1 je na našom trhu dostupný u distribútora BaSys SK a autorizovaných predajcov v tradičnej čiernej a tiež v zlato-čiernej farbe za koncovú odporúčanú cenu 299 EUR vrátane DPH.

Porovnať produkty