BaSys.sk BaSys.sk BaSys.sk

Pro Audio

Na cesty

Domáce Audio

Do Auta
Témy Close X

Bose frames - okuliare so zvukom


2019/08/13

Značka Bose, ktorá je známa svojimi slúchadlami, reproduktormi a inou audiotechnikou prichádza na trh s úplnou novinkou založenou na najnovších technologických pokrokoch. Prináša slnečné okuliare, ktoré nielen ochránia oči, ale aj prehrajú hudbu a ponúknu prístup do rozšírenej reality.

Bose Frames sú nielen revolučné, ale aj praktické. Vyzerajú ako klasické okuliare, no keď ich zapnete, môžete ich prepojiť so svojim smartfónom, pripojiť sa na internet a počúvať rôzne audio.

 

Čo sa týka rozšírenej reality, Bose nebude využívať vizuálne zmysly, ale zvuk vo forme hovoreného slova. Táto možnosť však bude uvedená pár mesiacov neskôr ako samotné Frames. Okuliare budú v budúcnosti využiteľné napríklad pri športe, cestovaní, ale aj učení či v zábavnom priemysle.

 

Chceli ste ma inteligentné okuliare, ale žiadne ste nevedeli nájst? Teraz tu sú slnečné okuliare Bose Frames, štýlové slúchadlá, ktoré sa však nezasúvajú do uší. Nielenže chránia vaše oči, ale umožňujú aj prehrávanie obľúbenej hudbu či podcasty a nikto okrem vás to nevie.

 

Vynikajú nadčasovým dizajnom, ktorý pristane každému typu tváre. Bose Frames budú v dvoch štýloch – trochu mohutnejšej verzii Altos s hranatým rámom, skôr určené pre mužom, a o niečo menšom variante Rondo s okrúhlym rámom, určený ženám. Nevyzerajú na to, že by obsahovali nejaké špeciálne technológie, dizajn sa podobá na tradičné slnečné okuliare, ktoré sa pohodlne nosia. Dostupné budú v čiernej farbe, našťastie ich matná povrchová úprava a pozlátené oceľové závesy dodávajú náznak klasiky, takže sú vizuálne nerozoznateľné od bežných slnečných okuliarov.

 

Kovové tlačidlo na pravej strane v blízkosti závesu je jediný ovládací prvok na Frames. Okuliare sa nabíjajú prostredníctvom špecialného kolíka na pravom ramienku. Možno by sa vám zdal vhodnejší port USC Type-C, aby ste mohli nabíjať okuliare rovnakým káblikom, aký používate pre svoj telefón alebo notebook. No takto sa dosiahla nízka hmotnosť – iba 280 g.

 

okuliare BOSE frames

 

Pokiaľ ide o zvukovú stránku, maličké reproduktory Frames priam šokujú ľudí kvalitou zvuku. A platí to aj pri maximálnej hlasitosti. Niežeby to bolo také prekvapujúce, veď Bose je jedna z mála spoločností, ktoré sa už dlho môžu hrdiť kvalitným zvukom. Samozrejme, v hlučnejšom prostredí je zvuk trochu utlmený. Dômyselná technológia v Bose Frames však zabraňuje tomu, aby vaše audio bolo počuteľné pre ľudí v okolí, takže chráni vaše súkromie. Podľa tvrdenia výrobcu až 99 % zvuku smeruje k používateľovi, uniká iba jedno percento.

 

K dispozícii je aplikácia Bose Music, ktorá spravuje pripojenie cez bluetooth. Nemusíte ju však používať stále, ak raz spárujete Frames cez bluetooth, môžete počúvať všetko od svojej podcastovej aplikácie po YouTube. Bose Frames teda môžete používať s akoukoľvek platformou.

 

 

Batéria v Bose Frames vydrží až 3,5 hodiny prehrávania zvuku a 12 hodín pohotovosti. Úplne sa nabije za menej ako 2 hodiny.

Dostupnosť okuliarov Bose Frames na Slovensku sa očakáva začiatkom decembra 2019.

Porovnať produkty