BaSys.sk BaSys.sk BaSys.sk

Pro Audio

Na cesty

Domáce Audio

Do Auta
Témy Close X

MEZE AUDIO PREDSTAVUJE NOVÉ PORTABLE AUDIOFILSKÉ SLÚCHADLÁ - MEZE LIRIC


2021/11/19

Audiofilské prenosné uzavreté slúchadlá Rinaro Isodynamic s frekvenčným rozsahom 4 - 92.000, impedancia 30 Ohmov. Exkluzívne vyhotovenie, výnimočný komfort, ergonómia, pripojenie 3,5 mm jack s 6,3 mm adaptérom.





KEĎ SA ZVUK STRETÁVA S POÉZIOU NIEČO MIMORIADNE PRICHÁDZA DO ŽIVOTA




„V našom folklóre sa lyrika nachádza v najmenšom detaily, od ódy po básne, od flautových piesní až po melizmatické melódie „Doina“ (štýl hlasového spevu špecifický pre Rumunsko). Naše prvé prenosné planárno-magnetický slúchadlá sa zrodiliz našej lásky k hudbe, k poézii a nespochybniteľnej pripútanosti, ktorú máme v sebe ku kultúre domovskej krajiny.“

„Po dvoch úspešných spoluprácach s Rinarom, toto bol prirodzený, ďalší krok v našom smerovaní. Pomenovať náš nový produkt LIRIC nebola hra náhody. Bola to ideálna metafora na vykreslenie autentickosti, živosti a poetickosti zvuk, v ktorom sa skrýva éterická silueta."


Antonio Meze,
Lead Designer and Founder of Meze Audio







LIRIC je vyjadrením emócií. Perfektná zmes nadčasovej estetiky, použitých prémiových materiálov a najnovšieho objavu v audio inžinierstve od izodynamika Rinaro, to je skutočná harmónia forma a funkcia určená na nastavenie nového benchmark v oblasti špičkového prenosného zvuku.

Chceli sme, aby LIRIC vyjadrovalo práve to, čo nás robí Meze Audio - špičková technológia stelesnená do umného, takmer sochárskeho rámu. Hoci sa líši od všetkého, čo sme robili predtým, LIRIC zachovávajú rovnaký dizajnový jazyk charakteristický pre nás, s použitím nových materiálov a ergonomického prístupu.







OCENENÁ TECHNOLÓGIA V PRENOSNOM RÁME


LIRIC sú vybavené najmodernejšou technológiou, vyvinutou Rinarom, prepracovanou pre dnešnú dobu. Menič MZ4 Isodynamic Hybrid Array bol účelovo zmenšený a vyladený, pričom poskytuje podobný zvukový zážitok porovnateľný s väčším modelom EMPYREAN.

Uzavretý dizajn pomáha zachovať pôvodnú jasnosť a emócie obľúbenej hudby a tiež minimalizovať vonkajší hluk. Každý menič je plne ručne zostavený a testovaný v priemyselnom zariadení Rinaro na Ukrajine.







MZ4 ISODYNAMIC HYBRID ARRAY MENIČ


LIRIC sú prvé uzavreté slúchadlá poháňané izodynamickým hybridným array meničom Rinaro. Ovládač MZ4 ponúka rovnako duálne tvarovanú kmitaciu cievku ako je pri slúchadlách Meze Audio Empyrean. Viac ako 30 rokov výskumu a vývoja smerovali k rozvoju tejto technológie, výsledkom čoho je jeden z najľahších a najpokrokovejších planárno-magnetických meničov na trhu

Inovácia meniča MZ4 od Rinaro Isodynamics je Phase-XTM systém zlepšuje atmosféru a priestor zvukového zobrazovania, ktoré sa často považuje za problém pri uzatvorených slúchadlách.







VÝHODY DUAL DRIVE SYSTÉMU




Menič MZ4 kombinuje individuálne prelínanie špirálovo tvarovaných kmitacích cievok v tej istej membráne, ktorá umožňuje zacielenie zvuku s väčšou presnosťou okolo prirodzenej formy ucha pre dosiahnutie efektívnejšieho akustického výkonu.

Použitie tejto kombinácie umožňuje slúchadlám dosiahnuť zvýšenú expozíciu priameho zvuku vlnovej frekvencie v rozsahu od 10 kHz a vylepšenie zobrazovania a lokalizácie, a tým zníženie vplyvu krátkovlnných časových oneskorení spôsobené rozptýlenými odrazmi.


Spätná cievka - modrá

Spätná cievka, umiestnená v hornej časti meniča, je efektívnejšia pri reprodukcii nižších frekvencií, smeruje proti vnútorným záhybom ucha.



Špirálová cievka - žltá

Disponuje lepšou odozvou pri reprodukcii stredných a vysokých frekvenciách a je umiestnená priamo nad zvukovodom, čo umožňuje priamejší vstup zvukových vĺn do ucha bez akéhokoľvek časového oneskorenia.







VYLEPŠENÁ EFEKTÍVNOSŤ

PRI VYŠŠÍCH FREKVENCIÁCH


Pri frekvenciách nad 10 kHz, kde dĺžka zvukovej vlny je menšia ako vnútorná dutina vankúša, zvukové pole sa rozptýli na množstvo priamych a odrazených zvukových vĺn vo vnútri zvukovodu.

Umiestnením najefektívnejšej časti membrány pri stredných-vysokých frekvenciách priamo nad zvukovodom došlo k výraznému nárastu priamych zvukových vĺn, čo vedie k zlepšeniu priestorovej lokalizácie a 3D zobrazenia zvuku.







Phase-X™ REVOLÚCIA

VO ZVUKOVOM ZOBRAZENÍ


Inováciou meniča MZ4 je Systém Phase-X™ vytvorený spoločnosťou Rinaro ako aj spôsob, ako minimalizovať problémy s fázovým skreslením, ktoré zvyčajne nájdete v dizajne uzavretých slúchadiel. Táto patentovaná technológia pomáha vytvoriť pohlcujúce priestorové zvukové zobrazenie. Systém Phase-X™ zlepšuje presnosť priestorového zobrazovania in-line so svojimi náprotivkami s otvorenou zadnou stranou, čo je obzvlášť viditeľné na binaurálnych záznamoch.

S pridaním Phase-X™ dosahuje LIRIC lineárnejšiu fázovú odozvu a rýchlejší prechodný pokles odozvy. To prináša vernejšiu reprodukciu prechodných zvukov a zlepšuje atmosféru a priestorové zobrazenie pre poslucháča, ktorý sa tak priblíži.







VETRANIE

VYROVNÁVACÍ SYSTÉM


Presne vyladený vetrací otvor môže urobiť množstvo rozdielov v tom, ako vnímate zvuk okolo seba. Preto sme sa poučili z našich predchádzajúcich skúseností a rozhodli sme sa prispôsobiť a pridať náš systém vyrovnávania tlaku do slúchadiel LIRIC.

Výsledok: lepšie kontrolované prúdenie vzduchu, vylepšený tlak v komore náušníkov a zvuk, ktorý je vzdušný, transparentný, detailný a prirodzene plynúci a vtiahne vás do úplne nového sveta hudby pôvodnej zdrojovej nahrávky.







NÁPADNÉ DETAILY


Dosiahnutie vysoko prepracovaného povrchu bolo rozhodne náročným procesom. Spojenie čiernej kože, lesklých a matných častí na horčíku a metalické medené akcenty sú dokonalým doplnkom v tejto súčasnej estetike čo dotvára prenosnú osobnosť slúchadiel.







AUDIOFILSKÝ ZÁŽITOK AJ NA CESTÁCH



Kombinácia špičkových materiálov s ergonomický dizajnom a elegantné, moderné vyhotovenie. LIRIC je stvorený pre audiofilov ktorí si chcú užiť svoju vášeň doma aj vonku, celé hodiny.



Porovnať produkty