BaSys.sk BaSys.sk BaSys.sk

Pro Audio

Na cesty

Domáce Audio

Do Auta
Témy Close X

Neutrik Group spája svet


2022/11/21

Skupina Neutrik vyvíja, navrhuje, vyrába a globálne distribuuje inovatívne elektrické a elektronické prepojovacie produkty a systémy pod značkami NEUTRIK, REAN a CONTRIK. Ako spoločnosť s viacerými značkami spoločnosť Neutrik dlhodobo dominuje svetu profesionálnej zábavy a priemyselných aplikácií a stanovuje nové štandardy v širokej škále segmentov. S približne 1 000 zamestnancami je skupina Neutrik globálnym lídrom v oblasti audio, video, napájacích a dátových konektorov, komponentov digitálnej siete a systémov distribúcie energie.

Skupina Neutrik zahŕňa strategicky umiestnené dcérske spoločnosti v Spojených štátoch amerických, Veľkej Británii, Francúzsku, Japonsku, Číne, Hongkongu a Nemecku. Sieť výhradných distribútorov vo viac ako 80 krajinách po celom svete poskytuje globálny predaj, technickú podporu a distribúciu. Sídlo spoločnosti sídli v Schaan v Lichtenštajnskom kniežatstve, kde sa nachádza manažment, výskum a vývoj, logistika, výroba a financie.

 

V rámci novej štruktúry NEUTRIK naďalej ponúka prémiové konektory, inovatívne systémy optických káblov a robustné, vysoko výkonné digitálne audio sieťové zariadenia ihneď pripravené na prevádzku.

REAN, značka vlastnená Neutrik Group od začiatku roku 2000, je globálny dodávateľ s rozsiahlym portfóliom ultrarobustných, vysoko spoľahlivých konektorov pre audio, video a light aplikácie, ponúkajúci bezkonkurenčné pomery ceny a výkonu a podporené globálnym dodávateľským reťazcom a skúsenou regionálnou predajnou sieťou. Portfólio REAN bolo navyše rozšírené o nové rady konektorov Ethernet s krytím IP65, XLR a RJ45.

CONTRIK rozširuje ponuku produktov Neutrik Group o portfólio systémov na distribúciu energie, ktoré zahŕňa inovatívny systém vyrovnania potenciálov a vysoko kvalitné napájacie káble pre profesionálne aplikácie.

 

 

Niekoľko zaujímavostí:

Všetko to začalo v roku 1975 ako dvojčlenný podnik na statku v Lichtenštajnsku.

 

 

V roku 1980 Neutrik stanovil štandardy s revolučnou sériou XLR D, vyvinul prvé XLR s rovnakými inštalačnými rozmermi pre ,,samcov a samice,,. Dnes je formát D globálnym štandardom používaným pre rôzne audio a video konektory.

 

 

Ďalšou trendovou inováciou od roku 1987 bol štandardizovaný systém pre reproduktory a zosilňovače – speakCON.

 

 

 

2 v 1: Kombo

Kombo konektor dômyselne skombinoval XLR a 6,3 mm jack konektor vstupov do jedného konektora. Séria Kombo, ktorá sa zrodila v Neutriku, sa čoskoro po svojom predstavení stala celosvetovým štandardom.

 

powerCON / 1996

Na základe vynikajúceho úspechu konektorového systému speakON vyvinul Neutrik jednofázový uzamykací systém AC konektorov. Je štandardom pre všetky profesionálne svetelné systémy s pohyblivou hlavou a ďalšie kategórie produktov AV.

 

 

 

Predalo sa 1 000 000 000 konektorov

Miliarda predaných konektorov

Od roku 1983, keď z montážnej linky zišlo prvých milión konektorov, do roku 2015 Neutrik predal stonásobok konektorov. Vďaka tomuto pôsobivému číslu môže Neutrik bez preháňania tvrdiť, že je lídrom na trhu v oblasti XLR konektorov.

 

Rovnako v roku 2015 bol spustený nový vysokopodlažný sklad s približne 15 000 úložnými priestormi, aby sa uspokojil neustále rastúci dopyt.

 

 

Od roku 2020 prebehlo globálne spustenie značky REAN, resp. od 2021 globálne uvedenie značky CONTRIK na trh.

Porovnať produkty