BaSys.sk BaSys.sk BaSys.sk

Pro Audio

Na cesty

Domáce Audio

Do Auta
Témy Close X

Čo je to technológia True Wireless Stereo (TWS) a aké má výhody?


2021/09/21

Ak sledujete najnovšie technologické trendy, viete, že v poslednej dobe každý hovorí o technológii TWS (True Wireless Stereo). V tomto príspevku vám povieme, viac o tejto technológii, ako funguje a aké výhody má v porovnaní s inými technológiami.



Čo je to True Wireless Stereo?


„TWS“ alebo „True Wireless Stereo“ je technológia, ktorá, ako naznačuje jej názov, umožňuje zariadeniam pracovať úplne bezdrôtovo. Inými slovami, fungujú bez použitia jediného kábla. Vďaka tejto technológii môžete prepojiť dve zvukové zariadenia bez použitia káblov.

Ako funguje zariadenie s technológiou TWS?


Je to celkom jednoduché. Stačí keď porozumiete trom veciam:

Hudobný prehrávač alebo zdrojové zariadenie: toto je zariadenie, ktoré odosiela audio signál cez Bluetooth do druhého zariadenia. Obvykle je to smartphone, tablet alebo počítač.

Hlavné zariadenie (Master): toto zariadenie prijíma signál a odosiela ho do ďalšieho zariadenia.

Podradené zariadenie (Slave): Prijíma signál z hlavného zariadenia.

Pozrime sa na príklad s niekoľkými produktmi. Ak používate slúchadlá s technológiou TWS, smartfón je prehrávač hudby alebo zdrojové zariadenie, pretože odosiela hudbu do vašich slúchadiel. Pravé slúchadlo (v prípade produktov značky Energy Sistem) je hlavným zariadením a ľavé slúchadlo je podradeným zariadením.

Ak používate reproduktory s technológiou TWS, smartfón je prehrávač hudby alebo zdrojové zariadenie, reproduktor, ktorý spárujete cez Bluetooth so smartfónom, je hlavným zariadením. Ďalší reproduktor, ktorý pripojíte k hlavnému reproduktoru prostredníctvom technológie True Wireless, je podradené zariadenie. Hlavné zariadenie spravuje dva pripojenia. Spojenie s prehrávačom hudby/zdrojovým zariadením a spojenie s podradeným zariadením.



Aké sú rozdiely medzi výrobkami s technológiou True Wireless a bez nej?


Hlavný rozdiel medzi výrobkom s technológiou True Wireless alebo bez nej spočíva v možnosti prepojiť dve zariadenia úplne bezdrôtovo bez použitia akýchkoľvek káblov. Mnoho slúchadiel alebo Bluetooth reproduktorov môže byť k druhej jednotke pripojených pomocou kábla. V prípade technológie TWS sa však pripojenie nadväzuje bezdrôtovo.

Ak ste sa stretli bezdrôtovým prepojením s názvom Wi-Fi Multiroom, rozdiel je v tom, že technológia True Wireless spája zariadenia pomocou Bluetooth, zatiaľ čo Wi-Fi Multiroom potrebuje na pripojenie Wi-Fi sieť.

Produkty značky Energy Sistem s technológiou TWS
Pod značkou Energy Sistem nájdete široké portfólio produktov s technológiou True Wireless.

Všetky slúchadlá s technológiou TWS nájdete tu.

Reproduktory s technológiou TWS:  Music Box 9 rad reproduktorov Fabric BoxUrban Box alebo Beat Box, ako aj reproduktor Eco Speaker Beech Wood.

Hudobné systémy do domácnosti s TWS: napríklad Tower 7  a Tower 5 g2, ktoré sú tiež vybavené technológiou TWS.

Porovnať produkty