BaSys.sk BaSys.sk BaSys.sk

Pro Audio

Na cesty

Domáce Audio

Do Auta
Témy Close X

BOSE Quietcomfort Headphones: Prvá jesenná novinka BOSE na Slovenskom trhu


2023/10/04

Koncom septembra spoločnosť BOSE predstavila niekoľko noviniek.

 

 

Prvá z nich, ktorá bude v ČR a na Slovensku dostupná už 5. októbra, sú slúchadlá Bose QuietComfort Headphones, na trhu postupne nahradia populárny model QC 45. Novinka si zachováva nezameniteľný ikonický dizajn, ktorý tvoril históriu slúchadiel s aktívnym potlačením okolitých ruchov (ANC ), ponúka vylepšenú reprodukciu zvuku, vyššiu výdrž batérie, lepšie ANC a pridáva zrozumiteľnejšie handsfree hovory v rušnom prostredí aj pri vetre.

 

Americká spoločnosť Bose je najväčším historickým priekopníkom slúchadiel s ANC a jej profesionálne modely používajú už mnoho rokov piloti veľkých lietadiel pre zrozumiteľnú komunikáciu v extrémne hlučnom prostredí. Začiatkom októbra tohto roku prichádza na náš trh prvý zástupca najnovšej generácie bezdrôtových ANC slúchadiel Bose s označením QuietComfort Headphones, skrátene QC Headphones. Jedná sa o priameho nástupcu modelu QC 45 a ako je z názvu zrejmé, Bose prerušuje s uvedením najnovšej generácie rad označovaný číslami (QC 25, 35 a 45). Teraz jednoducho „Headphones“.

 

  VYLEPŠENÝ ZVUK AJ POTLAČENIE NEŽIADUCICH RUCHOV

 

Základná vlastnosť, ktorú by mali slúchadlá spĺňať, je kvalitný a verný zvuk. V tomto ohľade sa všetky audio produkty Bose už viac ako 50 rokov radia medzi najlepšie produkty na celosvetovom trhu. QuietComfort Headphones ponúka oproti svojmu predchodcovi opäť vylepšený zvuk a pokrokovejšiu automatickú optimalizáciu ekvalizácie podľa žánru prehrávanej hudby. Základom pôsobivého zvuku sú špičkové meniče a nenahraditeľné skúsenosti vývojárov Bose. Podľa vlastných preferencií je možné v aplikácii Bose Music upravovať zvuk pomocou ekvalizéra.

 

 

Ideálne podmienky na počúvanie alebo vytvorenie osobnej bubliny pokoja v rušnom prostredí zaisťuje vynikajúce aktívne potlačenie okolitých ruchov, ktoré bolo tiež medzigeneračne vylepšené. Nové mikrofóny snímajú zvuky zo všetkých strán okolo slúchadiel (napríklad na rušnej ulici) a výkonná elektronika ich pri reprodukcii dokáže veľmi efektívne „vymazať“. Rovnakým spôsobom vedia slúchadlá odfiltrovať ruch v kancelárii a užívatelia ich môžu účinne využiť na zvýšenie sústredenia pri práci – či už s vhodne zvolenou hudbou alebo bez nej.

 

 

Pri komunikácii s ľuďmi v najbližšom okolí bez nutnosti skladania slúchadiel môžu používatelia spustiť pomocou stlačenia tlačidla Aware mód, ktorý naopak vpustí do uší zvuky zvonku vrátane vlastného hlasu, čo umožňuje prirodzenú komunikáciu a predchádza aj neprirodzenému zvyšovaniu hlasitosti pri rozhovore.

 

  VETERNÝ ŠTÍT PRI HANDSFREE HOVOROCH

 

V poradí druhou najdôležitejšou vlastnosťou moderných bezdrôtových slúchadiel je kvalita handsfree hovorov. Aj tá bola vylepšená vďaka novo použitým mikrofónom a elektronike. A navyše, Bose QC Headphones sú prvýkrát vybavené technológiou označovanou ako „Wind Block“, ktorá zlepšuje počúvanie aj hovory nielen vo vetre, ale aj všeobecne v rušnom prostredí. Vďaka tomu je zrozumiteľnosť pri telefonovaní opäť lepšia.

 

Čo sa týka konštrukcie, QC Headphones zachovávajú nezameniteľný dizajn slúchadiel ikonického radu QuietComfort, ktorý je dlhodobo oceňovaný pre pohodlné prevedenie a ideálne vyladenie komfortu nosenia počas celého dňa a bezpečného držania na ušiach.

 

  24 HODIN HUDBY

 

Užívateľov, ktorí občas zabudnú svoje zariadenia dobiť, poteší zvýšená výdrž zabudovanej batérie, ktorá poskytuje slúchadlám na jedno plné nabitie energiu až 24 hodín počúvania a telefonovania, čo reálne predstavuje dvojdňový posluchový maratón. Dobíjanie je vyriešené pomocou dnes najuniverzálnejšieho konektora USB-C a doba nabíjania pri úplne vybitej batérii je 2,5 hodiny. Pokiaľ by energia predsa len došla, umožňujú slúchadlá tiež počúvanie pomocou dodaného kábla (stereo jack 2,5 mm na stereo jack 3,5 mm). Na bezpečné prenášanie bez rizika poškodenia slúchadiel je súčasťou dodávky pevné kožené puzdro. Pre bezdrôtovú komunikáciu s telefónom, tabletom, počítačom alebo iným zdrojom hudby využívajú QC Headphones technológiu Bluetooth 5.1.

 

 

Prvá dodávka nových slúchadiel Bose QuietComfort Headphones sa na našom trhu začne predávať už 5. októbra tohto roku. Na výber bude štandardne čierne a dymovo biele prevedenie a zároveň sa očakáva aj limitovaná edícia v cyprusovo zelenej farbe. Odporúčaná koncová cena slúchadiel Bose QC Headpholes bude pri uvedení na trh 399 €.

 

  O SPOLOČNOSTI BOSE:

 

Spoločnosť Bose založil v roku 1964 profesor elektrotechniky na Massachusetts Institute of Technology, pán Amar G. Bose. Už prvý audiosystém Bose priniesol revolučný spôsob riešenia a revolúciu v zážitku reprodukovanej hudby. Až do dnešnej doby je spoločnosť riadená jej pôvodnými princípmi, ktorými sú investície do dlhodobého výskumu s cieľom vývoja nových technologických riešení, ktoré prinesú reálny prínos zákazníkom. Okrem audiotechniky vyvíja a vyrába Bose aj zariadenie pre niekoľko ďalších priemyselných odvetví. S produktmi a patentovanými technológiami Bose sa stretávame v domácnosti, aute, na cestách aj na verejných priestranstvách.

Porovnať produkty