BaSys.sk BaSys.sk BaSys.sk

Pro Audio

Na cesty

Domáce Audio

Do Auta
Témy Close X

BOSE Professional ozvučenie v Eurovia aréne


2024/03/08

Strhujúce športové a umelecké výkony podporené špičkovým zvukom. To všetko zažijete v zrekonštruovanej multifunkčnej hale Eurovia aréna v Bratislave.

 

 

Ikonická budova, v minulosti známa ako Športová hala Pasienky, prešla v posledných rokoch výraznou rekonštrukciou. Hala dostala nové meno Eurovia aréna, má kapacitu 3400 miest a v súčasnosti patrí k najvyťaženejším multifunkčným halám na Slovensku. Konajú sa v nej národné a medzinárodné športové podujatia, hudobné koncerty, ale aj kultúrne a spoločenské podujatia. Na projekte hĺbkovej renovácie spolupracoval náš partner – spoločnosť AV Integra. Pri výbere ozvučovacieho systému boli jednoznačnou voľbou produkty značky BOSE Professional, aj vďaka spoľahlivosti a kvalite, ktoré už boli overené na mnohých prestížnych športoviskách po celom svete.

 

 

 

 

 

  BOSE Professional produkty použité na ozvučenie Eurovia arény


Produktové portfólio značky BOSE Professional ponúka širokú paletu pokročilých ozvučovacích technológií. Tie zaručujú maximálnu flexibilitu a možnosť navrhnúť riešenie, ktoré je na mieru prispôsobené konkrétnym potrebám projektu.

 

 


Na ozvučenie boli použité reproduktory z produktových sérií BOSE Professional ArenaMatch a BOSE Professional AMM. Tie sú zavesené na nosnej konštrukcii nad hracou plochou.

 

 

Ozvučenie tribún na pozdĺžnych stranách hracej plochy zabezpečujú reproduktory BOSE Professional ArenaMatch. Na oboch stranách sú nainštalované tri klastre. Každý klaster pozostáva z jedného reproduktoru BOSE ArenaMatch AM20/100 a jedného reproduktoru BOSE ArenaMatch AM40/100.

 

 

Ozvučenie tribún na kratších stranách a priestoru hracej plochy zabezpečuje celkovo šesť viacúčelových reproduktorov BOSE AMM112. Dva reproduktory sú zavesené nad samotnou hracou plochou a dva reproduktory sa nachádzajú na každej z kratších strán hracej plochy.

 

 

Riadenie ozvučovacieho systému a distribúcia signálu sú realizované pomocou digitálneho signálového procesora BOSE ControlSpace ESP-880A. Zvukový signál, ktorý prichádza do procesora z centrálnej matice, je priradený jednotlivým zónam a následne distribuovaný do zosilňovačov.

 

Schéma zapojenia ozvučenia v Eurovia aréne:

Samozrejmosťou komplexného riešenia je aj montážne príslušenstvo a hardvér. BOSE Professional ponúka k svojim produktom všetok hardvér potrebný na presnú a bezpečnú inštaláciu.

 

O projekte ozvučenia multifunkčnej haly Eurovia aréna pre vás pripravujeme aj video, ktoré bude v dohľadnej dobe zverejnené na našom webe.

 

 

Produkty BOSE Professional použité v projekte:

 

3x BOSE ArenaMatch AM20/100

 

3X BOSE ArenaMatch AM40/100

 

6x BOSE AMM112

 

1x BOSE ControlSpace ESP-880A

 

Porovnať produkty