BaSys.sk BaSys.sk BaSys.sk

Pro Audio

Na cesty

Domáce Audio

Do Auta
Témy Close X

BOSE L1 PRO - AKTÍVNE PA REPRODUKTORY


2024/01/24

Kvalitné ozvučenie, vysoký výkon, jednoduché ovládanie a prenos!

 

Posledná generácia aktívnych reproduktorov BOSE L1 Pro je úspešným pokračovaním revolučného stĺpového dizajnu, ktorý určil nový trend na trhu s prenosnými ozvučovacími systémami.

Nadčasové prevedenie prvej generácie týchto aktívnych reproduktorov sa dočkalo uznania až časom. Sympatie profesionálnej komunity si získali najmä vďaka ideálnemu pomeru ceny, kvality zvuku, vysokého výkonu, kompaktných rozmerov a praktickosti, ale aj príslušenstvu, ktoré urobilo z produktovej rady BOSE L1 ucelený ozvučovací systém.
Hlavnou motiváciou konštruktérov boli veľké ozvučovacie systémy typu line array, ktorých technický princíp sa odzrkadľuje v prekvapivo silnom výkone a širokom pokrytí priestoru. Poslucháč tak nadobúda dojem, že reprodukovaný zvuk prichádza z omnoho väčšieho a výkonnejšieho ozvučovacieho aparátu. Aktuálna produktová rada pozostáva z troch modelov BOSE L1 Pro8, BOSE L1 Pro16, BOSE L1 Pro32 a ďalšieho príslušenstva.

 

 

  Spoločné prvky reproduktorov BOSE L1 Pro


Jednotlivé modely sú síce vzhľadom podobné, ale zároveň má každý z nich špecifickú konštrukciu a parametre. Nasledovné komponenty, parametre a funkcionalita sú spoločné pre všetky modely:
• v stĺpovej časti sú osadené výkonné meniče s rozmerom 2 palce,
• horizontálne vyžarovanie 180°,
• nízkofrekvenčný menič s patentovaným tvarom RaceTrack a veľkou exkurziou pre precíznu reprodukciu nízkych frekvencií (L1 Pro8, L1 Pro16, Sub1, Sub2), ktorý prispieva k optimalizovanej ergonómii pre pohodlné prenášanie,
• modulárna konštrukcia pre jednoduché prenášanie– možnosť rozložiť na 3 časti,
• ovládací panel s integrovaným mixom,
• multifunkčný rotačný potenciometer s LED indikáciou úrovne pre každý vstupný kanál (hlasitosť, výšky, basy a reverb) a LED indikácia vstupného signálu,
• utlmenie individuálnych kanálov (MUTE),
• ToneMatch predvoľby pre mikrofón a gitaru (kanál 1 a 2),
• 2 vstupy s kombinovaným konektorom (XLR/6,3mm Jack) a 48V fantómovým napájaním,
• 2 AUX vstupy (6,3mm Jack a 3,5mm Jack),
• XLR linkový výstup,
• USB-C konektor pre servisné účely (aktualizácia firmvéru),
• ToneMatch konektor pre pripojenie rozširujúcich mixpultov BOSE T4S ToneMatch alebo BOSE T8S ToneMatch,
• Bluetooth® pripojenie pre streamovanie hudby a ovládanie z mobilného zariadenia,
• tlačidlo ekvalizačných predvolieb celého systému (živá hudba, reprodukovaná hudba a reč),
• aplikácia Bose Music pre ovládanie na diaľku (obsahuje knižnicu ekvalizačných predvolieb pre mikrofóny a nástroje) – voľne dostupná na stiahnutie.

 

  BOSE L1 Pro8

 


Základným modelom je BOSE L1 Pro8. V stĺpovej časti je 8 meničov osadených v tvare písmena C, ktoré okrem širokého horizontálneho vyžarovania zabezpečia aj efektívne vertikálne vyžarovanie 40°. Systém je vhodný na použitie v menších priestoroch, ako sú napríklad konferenčné miestnosti, kaviarne alebo bary. Integrovaný subwoofer má menič RaceTrack s rozmerom 7x13 palcov, ktorý je ekvivalentom 12 palcového subwooferu s meničom konvenčného kruhového tvaru. Výkon celého systému je 300W, z toho subwoofer 240W a výkon line array časti osadenej v stĺpe je 60W. Model L1 Pro8 má frekvenčný rozsah 33Hz – 18kHZ (-10dB) a maximálne SPL 112dB (peak 118dB). Súčasťou balenia je prepravný obal určený pre stĺpovú časť v rozloženom stave.

 

 

K modelu BOSE L1 Pro8 možno dokúpiť kompaktné digitálne mixpulty BOSE T4S ToneMatch a BOSE T8S ToneMatch, ktoré významne zjednodušujú ovládanie a rozšíria počet dostupných vstupov a výstupov.
Pre jednoduchšie a bezpečnejšie prenášanie je v ponuke prepravný vak BOSE L1 Pro8 System Bag. Je vyrobený z kvalitných materiálov so zreteľom na ochranu pred poškodením. Ponúka dostatok miesta pre celý systém a ďalšie vybavenie, ako napríklad kabeláž, mikrofóny alebo vyššie spomínané mixpulty.
Ochranu pred znečistením pri uskladnení alebo prenose zabezpečuje ochranný obal BOSE L1 Pro8 Slip Cover.

 

 

 

  BOSE L1 Pro16

 


Model BOSE L1 Pro16 má v stĺpovej časti 16 meničov osadených v tvare písmena J. Systém je vhodný na použitie v malých až stredne veľkých priestoroch, ako sú napríklad väčšie konferenčné miestnosti, kluby, reštaurácie, ale je vhodný aj pre malé podujatia v exteriéry. Integrovaný subwoofer má väčší menič RaceTrack s rozmerom 10x18 palcov, ktorý je ekvivalentom 15 palcového subwooferu s meničom konvenčného kruhového tvaru. Výkon celého systému je 1250W, z toho subwoofer 1000W a výkon line array časti osadenej v stĺpe je 250W. Model L1 Pro16 má frekvenčný rozsah 31Hz – 18kHZ (-10dB) a maximálne SPL 118dB (peak 124dB). Súčasťou balenia je prepravný obal určený pre stĺpovú časť v rozloženom stave.

 

 

K doplnkovým produktom pre model BOSE L1 Pro16 patria spomínané mixpulty BOSE T4S ToneMatch a BOSE T8S ToneMatch.
Komfortný prenos zaručuje prepravný vak BOSE L1 Pro16 System Roller Bag. V tomto prípade je vysoká kvalita vyhotovenia doplnená o praktické kolieska a 5 transportnách rukovätí. Súčasťou je aj ďalšia menšia taška na vybavenie. Ponúka dostatok miesta pre celý systém a ďalšie vybavenie, ako napríklad kabeláž, mikrofóny alebo vyššie spomínané mixpulty.
Posledným príplatkovým príslušenstvom je ochranný obal BOSE L1 Pro16 Slip Cover.

 

 

  BOSE L1 Pro32 + Sub1/Sub2

 

Najvýkonnejším systémom je BOSE L1 Pro32. Rovnako, ako predošlé dva modely, je plne kompatibilný s mixpultmi BOSE T4S ToneMatch a BOSE T8S ToneMatch. Konštrukčne pozostáva zo samostatne stojacej stĺpovej časti, v ktorej je osadených 32 meničov. Výška systému 2 metre zaručuje ideálne vertikálne vyžarovanie. V porovnaní s predchádzajúcimi dvoma modelmi nemá integrovaný subwoofer. Pre dosiahnutie plnohodnotného pokrytia frekvenčného spektra výrobca odporúča kombináciu s aktívnymi subwoofermi BOSE Sub1 alebo BOSE Sub2. V ponuke sú v podobe setov BOSE L1 Pro 32 + Sub1 a BOSE L1 PRO 32 + SUB2.

 

 

Základňa systému disponuje, okrem ovládacích prvkov a konektorov, aj patentovaným výstupným konektorom SubMatch na zadnej strane. Slúži na prepojenie s jedným alebo dvoma vyššie spomínanými subwoofermi prostredníctvom pribaleného prepojovacieho kábla BOSE SubMatch. Ten zabezpečuje napájanie a súčasne aj prenos audio signálu do subwooferov.

 

V prípade potreby je možné zapojiť až dva rovnaké subwoofery, ktoré sa vzájomne prepoja ďalším SubMatch káblom. Kombinácia dvoch subwooferov umožňuje nastavenie guľovej alebo kardioidnej charakteristiky vyžarovania.

 

 

 

Celkový výkon systému závisí od zvoleného subwooferu. Samotná stĺpová časť má výkon 480W, výkon BOSE Sub1 je 480W a BOSE Sub2 má výkon 1000W. Frekvenčný rozsah v kombinácii s BOSE Sub2 je 30Hz – 18kHz (-10dB) a maximálne SPL 122dB (peak 128dB). Systém je vhodný na použitie v stredne veľkých až veľkých priestoroch, ako sú väčšie kluby, koncertné sály, ale aj stredne veľké podujatia v exteriéry. Súčasťou balenia je napájací kábel, SubMatch kábel, a obaly pre jednotlivé komponenty systému.

 

K aktívnemu reproduktorovému systému BOSE L1 Pro32 sa dá dokúpiť ďalší prepojovací kábel BOSE SubMatch na prepojenie dvoch subwooferov a prepravný vak BOSE L1 Pro32 Array & Power Stand Bag. Prepravný vak pojme základňu, rozloženú stĺpovú časť a zostáva miesto aj na ďalšie vybavenie, ako kabeláž alebo mikrofóny.

 

 

Viac informácií a aktuálne ceny uvedených produktov sú dostupné na nasledujúcich produktových stránkach:

 

BOSE L1 Pro produktová rada


BOSE L1 Pro8 


BOSE L1 Pro8 System Bag


BOSE L1 Pro8 Slip Cover


BOSE L1 Pro16


BOSE L1 Pro16 System Roller Bag


BOSE L1 Pro16 Slip Cover


BOSE L1 Pro32


BOSE L1 Pro 32 + Sub1


BOSE L1 PRO 32 + SUB2


BOSE Sub1


BOSE Sub2


BOSE SubMatch


BOSE L1 Pro32 Array & Power Stand Bag


BOSE T4S ToneMatch


BOSE T8S ToneMatch

Porovnať produkty