BaSys.sk BaSys.sk BaSys.sk

Pro Audio

Na cesty

Domáce Audio

Do Auta
Témy Close X

Pioneer predstavil ďalšie možnosti integrácie smartphonov v aute


2018/07/12

Spoločnosť Pioneer Europe dnes predstavila najnovšie možnosti implementácie aftermarketových AV systémov do auta, založených na populárnej platforme AVIC: modely AVIC-Z910DAB, AVIC-Z810DAB, AVIC-Z710DAB, AVIC-Z610BT a AVH-Z9100DAB sú vybavené vstavaným Wi-Fi pripojením, ktoré bolo špeciálne navrhnuté pre podporu bezdrôtového pripojenia smartfónu vodiča alebo spolucestujúceho.

Ide o prvé AV systémy do auta, ktoré ponúkajú kompatibilitu s Apple CarPlay ™ 1 s možnosťou bezdrôtového alebo USB káblového pripojenia ku kompatibilnému zariadeniu iPhone®. Tri z pätice prijímačov, AVIC-Z910DAB, AVIC-Z810DAB a AVH-Z9100DAB, sú kompatibilné aj s Android Auto ™ 2 prostredníctvom USB kábla (pri použití kompatibilného smartfónu s OS Android ™). Všetkých päť modelov AVIC ponúka funkciu Wireless Mirroring 3 pre bezdrôtové zrkadlenie obrazovky Wi-Fi Certified Miracast ™, inteligentnú integráciu smart home typu "car-to-home", pokročilú funkcionalitu Bluetooth®4, režim Pioneer AppRadio® Mode + a prehrávanie bezstratových súborov FLAC .
"Sme radi, že produktový rad AVIC bol rozšírený o modely, ktoré prinášajú najnovšie technológie v oblasti integrácie smartfónov" povedal Girish Janday, produktový a marketingový manažér spoločnosti Pioneer Europe. "Vďaka úplne novým možnostiam bezdrôtového pripojenia sa už nikdy nemusíte starať o hľadanie alebo vyberanie vášho smartfónu z púzdra, z vrecka alebo kabelky, predtým ako nastúpite do auta - pripojenie nebolo nikdy jednoduchšie." Najnovšie AV a navigačné systémy do auta spoločnosti Pioneer ponúkajú bezprecedentnú úroveň konektivity, komfortu a zábavných funkcií.


BEZDRÔTOVÁ A KÁBLOVÁ KONEKTIVITA so smartfónmi


Nové modely majú vstavané Wi-Fi pripojenie, ktoré je špeciálne navrhnuté pre podporu bezdrôtového pripojenia smartfónu vodiča alebo spolucestujúceho.


· Apple CarPlay - Všetkých päť prijímačov ponúka kompatibilitu s Apple CarPlay a podporuje pripojenie ku kompatibilnému zariadeniu iPhone pomocou bezdrôtového alebo káblového USB pripojenia. Apple CarPlay predstavuje múdrejší, bezpečnejší a zábavnejší spôsob, ako používať iPhone v automobile.


· Android Auto - Trojica modelov, AVIC-Z910DAB, AVIC-Z810DAB a AVH-Z9100DAB, ponúka kompatibilitu s technológiou Android Auto prostredníctvom USB. To je veľmi výhodné pre užívateľov, ktorí si chcú nabíjať telefón za jazdy. Aplikácia Android Auto sústreďuje obľúbené aplikácie užívateľa na jedno miesto, čo najmä vodičovi uľahčuje prístup k jeho obľúbeným navigačným, mediálnym alebo komunikačným aplikáciám na cestách a zároveň minimalizuje jeho rozptyľovanie počas vedenia vozidla.


· Wi-Fi Certified Miracast Wireless Mirroring - Dosiahnutie na vyššiu úroveň bezdrôtovej konektivity ocenia najmä majitelia starších Android smartfónov - aj na týchto zariadeniach je teraz možné využiť bezdrôtové zrkadlenie a bezproblémové zobrazenie multimediálneho obsahu 5 medzi kompatibilnými zariadeniami. Táto funkcionalita je k dispozícii vo všetkých troch modeloch.


INTEGRÁCIA CAR-TO-HOME (Pripravené pre inteligentnú domácnosť)

Vodiči s pripojením na inteligentnú domácnosť môžu teraz ovládať svoje smart zariadenia priamo z palubnej dosky vozidla. Stačí použiť niektorý z nových modelov AVIC.


· Siri® dokáže pomôcť s ovládaním CarPlay za jazdy, vrátane vzdialeného ovládania kompatibilných zariadení HomeKit® z vozidla (vyžaduje rozbočovač Apple HomeKit) 6.


· Google Assistant je teraz súčasťou Android Auto. Google Assistant umožňuje užívateľovi konverzovať s Google, a riadiť tak v jeho svete všetko potrebné. Google Assistant podporuje viac ako 1 000 chytrých zariadení viac ako 150-tich populárnych značiek, čo uľahčuje ovládanie všetkého potrebného v dome užívateľa jednoduchým vyslovením príkazu. Zariadenia, kompatibilné s Google Assistant, teraz môžu hlásiť svoj status a je možné ich ovládať priamo z vozidla.

 

MOŽNOSTI ZÁBAVNÉHO SYSTÉMU

· USB konektivita - Počas pripojenia k zariadeniu iPhone, iPod alebo k prenosnému USB zariadeniu cez USB port, môžu používatelia využívať možnosti základného ovládania (prehrávanie / pozastavenie / rýchly posun vpred / rýchly posun vzad / náhodné prehrávanie / opakované prehrávanie) a zobrazovať informácie o skladbe , interpretovi a albume.

· Bluetooth konektivita - široké možnosti pripojenia umožňujú jednoduché bezdrôtové streamovanie zvuku.

· Optimalizované usporiadanie PCB zaisťuje vynikajúcu integritu zvukového signálu, kondenzátory audiofilnej triedy ako aj ďalšie komponenty sú vyladené tak, aby bola zaručená skutočne prémiová kvalita zvuku.

· Funkcia Auto EQ a Auto Time Alignment pre maximálne prispôsobiteľné podanie zvuku 7.

· 13-pásmový grafický ekvalizér nastaviteľný jednoduchým potiahnutím požadovanej hodnoty na dotykovom paneli a vstavaný HPF / LPF s možnosťou upraviť body crossoveru a strmosť.

· Možnosť prehrávať Full HD video uložené na USB zariadení a NTFS súbory, uložené na kompatibilnom externom pevnom disku.

· Prehrávanie súborov vo formáte FLAC s rozlíšením až 192 kHz / 24-bit a reprodukovaný výstup v CD kvalite (s rozlíšením 44 kHz / 16-bit).

 

  • · Vysoko výkonný zosilňovač MOSFET 4 x 50 W.

 

DALŠIE VLASTNOSTI A FUNKCIE

  • · Bezdrôtové Bluetooth pripojenie - Všetky modely sú vybavené vstavanou bezdrôtovou technológiou Bluetooth pre pohodlné hands-free telefonovanie a streamovanie hudby z kompatibilných Bluetooth zariadení. Registrovať možno až 20 smartfónov, čo umožňuje hands-free telefonovanie a streamovanie hudby z ľubovoľného, vopred spárovaného telefónu a eliminuje potrebu párovania a opätovného odstraňovania spárovaných zariadení.
  • · Pre maximalizáciu konektivity a zvýšenie kvality hands-free komunikácie a bezdrôtového audio streamingu je každý prijímač AVIC vybavený technológiou Bluetooth AVRCP 1.6, ktorá užívateľovi umožňuje prechádzať multimediálnu knižnicu a HFP 1.6 s "wideband speech" pre celkovo čistejší zvuk počas hovorov čo tiež uľahčuje rozpoznávanie a porozumenie hlasu.
  • · AppRadio Mode + - Používatelia iPhone a Android zariadení môžu pristupovať k aplikáciám vo vozidle a ovládať ich priamo z veľkého dotykového displeja (pri pripojení k zariadeniu iPhone 5 alebo novšiemu alebo ku kompatibilnému smartfónu Android cez zodpovedajúce káblové rozhranie - predáva sa samostatne).

 

  • · Navigačné možnosti - Modely AVIC-Z910DAB, AVIC-Z810DAB, AVIC-Z710DAB a tiež AVICZ610BT ponúkajú veľmi podrobnú vstavanú navigáciu so zobrazením dopravnej premávky v reálnom čase. AVH-Z9100DAB je kompatibilný s externými navigačnými systémami Pioneer AVIC-F160-2 / F260-2 (predáva sa samostatne).

 

  • · Pripravené pre parkovaciu kameru – sú kompatibilné s veľkým množstvom originálnych (OE) parkovacích kamier (je potrebný adaptér, ktorý sa predáva samostatne), a tiež s väčšinou aftermarketových univerzálnych parkovacích kamier, vrátane kamery Pioneer ND-BC8 (predáva sa samostatne).

 

  • · Duálne kamerové vstupy – ponúka možnosť zvýšiť viditeľnosť nad rámec toho, čo je možné vidieť v spätnom zrkadle

 

  • · Z bezpečnostných dôvodov majú modely AVIC-Z710DAB a AVIC-Z610BT čiastočne odnímateľný predný panel a model AVH-Z9100DAB má plne odnímateľný predný panel

 

  • · HDMI vstup na modeloch AVIC-Z910DAB a AVH-Z9100DAB umožňuje pripojiť HDMI zariadenie pre optimálny prenos obrazu a zvuku

 

  • · Duálny USB port – aj keď je pripojený smartfón, užívateľ má stále k dispozícii voľný USB port pre prehrávanie hudby a videa. Nové modely Pioneer AVIC / AVH-Z9100DAB nájdete u autorizovaných predajcov Pioneer.

 

Ďalšie informácie získate od vášho predajcu Pioneer alebo navštívte: http://www.pioneer-car.eu.

 

1)     Na použitie Apple CarPlay je potrebný iPhone 5 (alebo vyšší) s najnovšou verziou iOS.

2)     Na použitie Android Auto je potrebná aplikácia Android Auto (k dispozícii na Google Play) a kompatibilný smartfń s OS Android 5.0 ("Lollipop") alebo vyšším pre systém Android Auto. Android Auto nemusí byť k dispozícii na všetkých zariadeniach. Pre pripojenie a ovládanie môžu byť potrebné ďalšie aplikácie. Platia štandardné sadzby pre textové správy. Viac informácií nájdete na: support.google.com/androidauto.

3)     Službu Wi-Fi Certified Miracast podporujú len kompatibilné zariadenia. Viac informácií nájdete na: www.wi-fi.org/discover-wi-fi/miracast

4)     Na použitie Bluetooth je potrebný kompatibilný mobilný telefón s podporou technológie Bluetooth. Niektoré funkcie Bluetooth nemusia byť všetkými kompatibilnými Bluetooth zariadeniami podporované a / alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie v určitých zariadeniach alebo určitými operátormi pre bezdrôtový prenos.

5)     Prehrávanie videa je povolené len v prípade, že je vozidlo zaparkované a je zatiahnutá parkovacia brzda.

6)     Pre vzdialený prístup je potrebný rozbočovač Apple HomeKit. Pre pripojenie a použitie informácií o statuse a ovládaní môžu byť vyžadované ďalšie aplikácie. Platia štandardné sadzby textových správ.

7)     Na použitie funkcie Auto EQ alebo Auto TIme Alignment je potrebný merací mikrofón CD-MC20 (predáva sa samostatne).

Porovnať produkty