BaSys.sk BaSys.sk BaSys.sk

Pro Audio

Na cesty

Domáce Audio

Do Auta
Témy Close X

Dôvera v originál


2019/06/26

Iniciatíva Neutrik proti produktovému pirátstvu

Schaan, Lichtenštajnsko, Apríl 2019.
Na tohtoročnej výstave Prolight + sound vo Frankfurte, Neutrik pokračoval v odhodlanej ofenzíve proti produktovému pirátstvu. Po žiadosti Neutrik sa polícia zmocnila mnohých výrobkov, ktoré jednoznačne porušujú práva duševného vlastníctva. Okrem toho sa dotknutým spoločnostiam zaslali aj rozsiahle upozornenia na ukončenie činnosti. Ďalšie právne kroky sa už začali.

Nespočetné množstvo výrobkov NEUTRIK je založených na technických vynálezoch, ktoré stanovili nové štandardy a sú chránené patentmi. Okrem toho boli zaregistrované dizajnové prvky a obchodné značky, aby sa zabezpečilo, že originálne produkty NEUTRIK budú ľahko a jasne rozpoznateľné.

«Chceme generovať skutočnú pridanú hodnotu pre našich zákazníkov a túto hodnotu chrániť. To si vyžaduje zachovanie globálnych patentov a ochranných známok, ktoré sú síce veľmi nákladné, ale zároveň sú dôležitou súčasťou našej inovačnej kultúry. Ak naši konkurenti teraz bezohľadne porušia tieto práva duševného vlastníctva, budeme dôsledne dodržiavať všetky právne opatrenia, ktoré máme k dispozícii, aby sme to zastavili », povedal René Kleiner, CTO skupiny Neutrik.


Dôvera v originál


Medzi najčastejšie napodobňované alebo kopírované produkty patria XLR konektory série XX (napríklad patent na kompresný krúžok), rovnako ako konektory speakON, powerCON a etherCON.
Okrem porušenia patentov musí spoločnosť Neutrik reagovať aj na napodobeniny chránených konštrukčných prvkov (sinus wave) alebo zneužitia registrovaných obchodných značiek.


Zákazníci a užívatelia musia byť schopní identifikovať originálne produkty NEUTRIK jednoduchým a priamočiarym spôsobom - a musia byť schopní spoľahnúť sa na funkčnosť a kvalitu produktu. Dôležitá je konzistentná činnosť proti pirátstvu výrobkov a kopírovacím strojom, ktorá je súčasťou firemnej stratégie spoločnosti Neutrik s cieľom zabezpečiť a odôvodniť investície do výskumu a vývoja.


S cieľom chrániť existujúce patentové práva a práva k ochranným známkam spoločnosti Neutrik sa už okrem podnecovania súdnych konaní v Číne plánujú ďalšie kroky na veľtrhoch.


Porovnať produkty