BaSys.sk BaSys.sk BaSys.sk

Pro Audio

Na cesty

Domáce Audio

Do Auta
Témy Close X

Home Speaker 300 prichádza na Slovensko


2019/08/01

Bose predstavuje Home Speaker 300 - nový prírastok do rodiny chytrých reproduktorov druhej generácie s podporou 360° zvuku.

Bose rozširuje rodinu chytrých reproduktorov

Bose predstavuje Home Speaker 300 - nový prírastok do rodiny chytrých reproduktorov druhej generácie s podporou 360° zvuku. Tento reproduktor umožňuje priamy streaming hudby z populárnych hudobných služieb bez obmedzenia spojených s Bluetooth. Umožňuje bezdrôtový rozvod hudby v dome prostredníctvom vlastného ekosystému ako aj protokolu AirPlay 2. Podporuje všetkých bežných digitálnych hlasových asistentov ako Siri, Google Assistant a Alexa.


Voľba obľúbenej hudby pomocou aplikácie, hlasu alebo stlačení tlačidla

Chytré reproduktory Bose druhej generácie možno ovládať hneď niekoľkými spôsobmi. Prvou možnosťou je mobilná aplikácia BOSE Music, ktorú môžu mať nainštalovanú všetci členovia domácnosti. Ďalší variant ponúkajú integrovaní digitálni asistenti ako Google alebo Alexa. Základné funkcie, ako ovládanie hlasitosti či preskakovanie medzi skladbami možno riadiť tiež priamo na reproduktoroch Home Speaker. Ich dotykové ovládanie obsahuje navyše šesť tlačidlových predvolieb pre okamžitý výber hudby. Na predvoľby možno pomocou aplikácie uložiť ľubovoľný playlist, radio, album alebo žáner.



Home Speaker 300

Zvuk v celom dome

Home Speaker 300, Home Speaker 500 a Bose Soundbar 700 alebo Soundbar 500 - možno v rámci dosahu jednej Wi-Fi siete vzájomne kombinovať a vytvoriť synchronizovaný bezdrôtový rozvod hudby v celom dome či byte. Do každej miestnosti, ktorú chce užívateľ ozvučiť, zvolí najvhodnejší smart reproduktor a po inštalácii aplikácie Bose Music App do telefónu prepojí jednoducho všetky prístroje do jediného audio systému. V aplikácii si následne zvolí, v ktorých miestnostiach má hudba hrať a či chce počuť v celom priestore rovnakú hudbu, alebo pustiť napríklad v kuchyni inú hudbu. Ktokoľvek z rodiny môže od tej chvíle v celom byte púšťať hudbu uloženú vo svojom telefóne s využitím Bluetooth, z internetu s využitím služieb Spotify či Deezer, TuneIn a ďalších. Veľkou výhodou pri streamingu hudby z internetu je nezávislosť na dosahu Bluetooth. Pomocou aplikácie užívateľ určí len zdroj hudby a reproduktory komunikujú následne s príslušnou službou napriamo cez domácu sieť. Na jednotlivom reproduktore je možné tiež prehrať hudbu s káblom pripojeného MP3 prehrávača. Synchronizované prehrávanie rovnakej hudby vo viacerých miestnostiach bez nutnosti káblového prepojenia možno docieliť aj pomocou integrovaného protokolu AirPlay 2. Takto možno kombinovať aj podporované audio zariadenia iných výrobcov.

Digitálni asistenti Google a Alexa

Home Speaker 300 je rovnako ako všetky ostatné BOSE smart reproduktory vybavený vstavanými digitálnymi asistentmi Google Assistant a Alexa. Pre ľahké rozpoznanie hlasových povelov aj v hlučnom prostredí je osadený šiestimi citlivými smerovými mikrofónmi, ktoré snímajú zvuk z jednotlivých častí priestoru. Vďaka tomuto riešeniu sa nemusíte pri hlasovom ovládaní s reprodukovanou hudbou prekrikovať. Google Assistant ani Alexa však nevie aktuálne rozpoznávať české ani slovenský povely. Funkcia oboch spomínaných digitálnych asistentov je v tento okamih v našom regióne štandardne vypnutá. Očakáva sa, že po uvoľnení licencie pre náš región zo strany Google a Amazonu, budú nadchádzajúcim updatom softvéru tieto služby sprístupnené.

Nový chytrý reproduktor Home Speaker 300 bude na našom trhu k dispozícii na prelome júla a augusta tohto roku za odporúčanú koncovú cenu 280€.

Porovnať produkty