BaSys.sk BaSys.sk BaSys.sk

Pro Audio

Na cesty

Domáce Audio

Do Auta
Témy Close X

Zvuková rozšírená realita je tu


2019/08/23

Audio produkty Bose podporujú ako prvý na svete prvky zvukové rozšírenej reality pri cestovaní, cvičenie, učenie, hranie a ďalších činnostiach.

Prvým zariadením pre využitie možností zvukové rozšírenej reality dostupným v Európe sú slúchadlá Bose Headphones 700 a QuietComfort 35 II. Mobilné aplikácie tak môžu ponúknuť užívateľom rozšírené možnosti napríklad navigácie, hier alebo službieb. Napríklad aplikácia Golfshot združuje podrobné informácie z viac ako 45 000 golfových ihrísk. Spozná, akú jamku, z akého miesta hráte a kam sa zrovna pozeráte. Vďaka tomu vám dokáže čoby virtuálny caddy odporučiť palicu a podať ďalšie užitočné informácie.

 

Image result for bose ar

 

Rozšírená realita je v súčasnosti známa predovšetkým v spojení s obrazom. Predstavuje koncept prepojenia skutočného a virtuálneho sveta - spravidla funguje tak, že do obrazu, ktorý zobrazuje skutočnosť, pridáva ďalšie grafické prvky. Dnes najčastejšie využívaným príkladom rozšírenej reality je u nás lov pokemonov. Bose je spoločnosť, ktorá je neodmysliteľne spojená so svetom audio reprodukcie, nie s obrazom. Prvky v systéme jej produktov teda rozširujú pohľad na skutočný svet s využitím zvuku.

 

Výhodou je to, že pre využitie týchto možností nemusíte mať v ruke telefón a sledovať jeho displej. Môžete využívať rozšírenú realitu, a pritom sa pozerať okolo seba tak, ako ste zvyknutí.

 

Produkty s vstavanou podporou Bose AR: 

 

  1. BOSE Headphones 700
  2. BOSE QuietComfort 35 II
  3. BOSE Frames (Dostupné v EÚ koncom roka 2019) 

 

Použitie - Bose AR-rozšírená realita

 

Vďaka kombinácii sily nositeľných audio produktov, mobilných zariadení a aplikácií, vám Bose AR odomkne nové spôsoby, ako cestovať, cvičiť, učiť sa, hrať sa tým, že rozšíri váš svet s obsahom pre vaše uši namiesto vašich očí. Dostupnosť a funkčnosť Bose AR sa líšia.

Porovnať produkty