BaSys.sk BaSys.sk BaSys.sk

Pro Audio

Na cesty

Domáce Audio

Do Auta
Témy Close X

Behringer B3030A štúdiový monitor

Behringer B3030A štúdiový monitor
Behringer B3030A štúdiový monitor Behringer B3030A štúdiový monitor Behringer B3030A štúdiový monitor Behringer B3030A štúdiový monitor Behringer B3030A štúdiový monitor
SKU: B3030A

Dvojcestný aktívny štúdiový referenčný monitor s páskovým tweeterom a kevlarovým wooferom

Zobraziť údaje o produkte

NIE JE DOSTUPNÝ – PRODUKT JE UKONČENÝ!

s DPH: 892,00 € bez DPH: 743,33 €
Doprava zdarma!

Buďte prvý a napíšte recenziu

Monitor TRUTH

Pre svoje štúdiové nahrávky si prajete poctivosť. Vzhľadom k tomu, ako je vaše umenie dôležité, ju v skutočnosti musíte vyžadovať! Preto sme naše referenčné monitory B3030A a B3031A navrhli tak, aby nehovorili nič iné ako PRAVDU. Budú mať samozrejme stále skvelý zvuk, ak ich zapojíte do svojej stereo aparatúry alebo systému priestorového ozvučenia videa, ale vyvíjali sme ich s myšlienkou na štúdio - kde je každá nota, ktorú zahráte alebo zaspievate, "pod mikroskopom".

Postavený na základe dedičstva

Naše monitory TRUTH B2030A a B2031A dosiahli taký úspech, že sme ich predali tisíce a tisíce niektorým z najkritickejších uší planéty. Preto sme už od chvíle, keď sme tento projekt zahájili, vedeli, že tieto reproduktory musia byť niečím skutočne špeciálnym, a skutočne sú!

Roky výskumu a vývoja

V uplynulých dvoch rokoch náš výskumný a vývojový tím pracoval na vytvorení „dokonalého“ štúdiového monitora. Pretože sa monitor TRUTH B2031A už stal priemyselným štandardom, naši zvukoví technici sa rozhodli, že začnú tu a uvidia, ako ďaleko ešte môžu posunúť hranice. Vyskúšali množstvo prevodníkov a konštrukcií skríň spolu s existujúcimi a rodiacimi sa technológiami. Keď sa usadil všetok prach, rozhodli sa nasadiť 2“ rýchlostný páskový prevodník s ultravysokým rozlíšením a veľkým zdvihom, kevlarový woofer s liatym hliníkovým šasi odolným proti deformácii.

Prečo kevlar?

Sme radi, že sa pýtate. Kevlar má neuveriteľný pomer pevnosti k hmotnosti, čo je jedným z dôvodov, prečo sa používa na nepriestrelné vesty. Kevlar dáva nášmu NF prevodníku pevnosť potrebnú na zvládnutie mimoriadne vysokých úrovní energie nutných na produkciu neskreslených basov rozochvievajúcich hruď. A pretože majú takú nízku hmotnosť, kevlarové reproduktorové kužele tiež reagujú oveľa rýchlejšie ako papierové, čo je dôležité nielen pre udržanie integrity basového obsahu, ale aj kritické pre presnosť a vernosť stredového pásma. Naše kevlarové prevodníky reprodukujú aj tie najjemnejšie nuansy nízkofrekvenčnej oblasti bez zahmlenia stredového pásma.

Čo je dobré na smiešne vyzerajúcom tweeteri?

Páskové tweetery prinášajú štúdiovým monitorom s vysokým rozlíšením predtým nedosiahnuteľnú úroveň precíznosti a sofistikovanosti. Poskytujú výnimočne široký horizontálny rozptyl (pre väčší ideálny priestor), zatiaľ čo vertikálny rozptyl udržujú extrémne zovretý. A pretože membrána nášho páskového prevodníka je takmer nehmotná, okamžite reaguje na zmeny vysokofrekvenčného obsahu. Budete počuť nielen sladké tóny flauty, ale aj dych, ktorý flautou prechádza… Budete počuť veterné zvončeky, ako do seba narážajú… Budete počuť nechty na nylonových strunách klasickej gitary…

Ďalším dôvodom, prečo sú páskové tweetery tak precízne, je ich schopnosť reprodukovať frekvencie oveľa vyššie, než je normálny rozsah sluchu. Aj keď tieto „ultrazvuky“ nepočujeme, dolné harmonické, ktoré generujú, ovplyvňujú naše vnímanie stereofónneho obrazu. Napríklad 30kHz signál je príliš vysoký na to, aby sme ho mohli počuť, ale počujeme jeho prvú subharmonickú (15 kHz), druhú subharmonickú (7,5 kHz), tretiu subharmonickú (3,75 kHz) atď. Všetky tieto subharmonické sa kombinujú do primárneho zvuku, aby vytvorili úžasný realizmus.

Power to the People (celú moc ľudu)

Na zhotovenie štúdiového monitora tejto triedy je toho nutné urobiť o niečo viac než len vložiť „nepriestrelný“ woofer a technicky vyspelý páskový tweeter do efektnej skrine. Vyžaduje to tiež výkon - a veľa výkonu! Ale ešte dôležitejšie je, že tento výkon je nutné prispôsobiť individuálnym VF a NF meničom. Zatiaľ čo niektorí naši konkurenti sa uspokojujú s inštaláciou akýchkoľvek reproduktorov, ktoré majú na sklade, do náhodne navrhnutých skríň a potom pribalia zosilňovač, ktorý sa hodí pre všetko, my staviame každý jednotlivý komponent od základov.

Do každého monitora B3031A balíme 225 wattov (110 wattov v prípade B3030A) zosilnených dvoma zosilňovačmi (vrátane časovo a fázovo korigovaného aktívneho crossoveru), čo zaručuje, že budete mať ohromnú rezervu výkonu, ktorú budete potrebovať pre skutočne tvrdú jazdu.

Navrhnutý pre prácu vo vašom prostredí

Ideálnym prostredím na počúvanie je miestnosť, ktorá je „plochá“, teda ani príliš odrazivá (s ozvenami), ani príliš pohlcujúca (kde je zvuk tlmený). Ale pretože žiadna miestnosť nie je akusticky rovnaká, všetky monitory TRUTH sa dodávajú s výbavou pre fungovanie v širokom spektre situácií. Vybavujú sa prepínačmi umožňujúcimi prispôsobiť NF a VF charakteristiky za účelom dosiahnutia optimálnych vlastností špecifických pre vaše posluchové prostredie. Kritické je aj umiestnenie. V ideálnom prípade by všetky reproduktory mali byť umiestnené od stien, aby bola zaručená správna basová odozva. Ale nemajte obavy. Monitory B3030A/B3031A majú prepínače kompenzácie miestnosti, takže ich môžete umiestniť k stenám a dokonca do rohov. Steny majú tendenciu zvyšovať nízkofrekvenčný obsah a rohy basy zdôrazňujú ešte viac. Ale náš monitor TRUTH je možné na zákazku upraviť tak, aby po jednoduchom prepnutí jedného alebo dvoch prepínačov basovú odozvu poctivo prispôsobil vašej situácii.

Neunavujúci, široký ideálny priestor (sweet spot)

Zatiaľ čo sa štúdiové monitory niektorých našich konkurentov silne zameriavajú na ideálny priestor (optimálne miesto počúvania páru reproduktorov), náš vlnovod je navrhnutý tak, aby vytvoril oveľa veľkorysejšiu, širšiu posluchovú zónu. To znamená, že neurobíte dieru do koberca na jedinom mieste, kde všetko znie skvele.

Môžete sa voľne pohybovať vo vnútri stereofónneho obrazu, aby ste našli ideálne miesto v zmesi pre subtílny nástroj alebo príležitosti pre umiestnenie efektov. Nebude vás tiež ničiť „únavový syndróm monitora“, ochorenie spôsobené dlhodobým počúvaním prenikavého vyššieho stredového a výškového obsahu. Nový 2“ rýchlostný páskový prevodník, spolu s našou patentovanou konštrukciou vlnovodu, generuje hodvábne hladké výšky, ktoré neunavujú ani počas tých celonočných mixážnych smien, ktoré môžu skutočne brnkať na vaše nervy.

Rozhodujúce je počúvanie

Mohli by sme vás unudiť na smrť všetkou tou technickou hantýrkou (ak máte tento materiál skutočne radi, máme pre vás špeciálne pojednanie na konci), ale veriť začnite, až si TRUTH vypočujete. Počnúc „nepriestrelnými“ basmi kevlarového woofera a hodvábnymi výškami páskového prevodníka končiac máme za to, že budete súhlasiť s tým, že v tejto triede monitory B3030A a B3031A nič neprekoná. Porovnajte ich s konkurenciou a kúpte si BEHRINGER!

Ďalšie informácie / Behringer B3030A štúdiový monitor

Značka Behringer
Typ reproduktorov štúdiové reproduktory
Spojenia XLR
Farba čierna
Pokročilé funkcie aktívny crossover
Rozmery repr. 6.75"
  • Ultralineárna frekvenčná odozva s individuálnymi frekvenčnými diagramami
  • Vstavaný 140-wattový Bi-amp modul s enormnou výkonovou rezervou
  • 2“ rýchlostný páskový prevodník s ultravysokým rozlíšením pre neprekonateľnú reprodukciu zvuku
  • 6 ¾ "woofer s veľkým zdvihom, s kevlarovým kuželom odolným proti deformácii a liatym hliníkovým šasi pre maximálnu basovú odozvu
  • Riadené rozptylové charakteristiky a mimoriadne veľký ideálny priestor (sweet spot) vďaka jedinečnej technológii vlnovodu BEHRINGER
  • Sieť aktívnych výhybiek s Linkwitz-Rileyovými filtrami 4. rady
  • Nastaviteľnosť na široký rozsah akustických podmienok a prevádzkových režimov subwoofera
  • Samostatne riadený obmedzovač pre ochranu proti preťaženiu na nízkej a vysokej frekvencii
  • Magnetické tienenie umožňuje umiestnenie blízko počítačových monitorov
  • Servo vyvážené vstupy s konektormi XLR a ¼ "TRS
  • Vysoko kvalitné komponenty a výnimočne robustná konštrukcia zaisťujú dlhú životnosť
  • Vymyslené a navrhnuté spoločnosťou BEHRINGER Germany
Pridať recenziu
1 Hviezdička 2 Hviezdičky 3 Hviezdičky 4 Hviezdičky 5 Hviezdičiek

Porovnať produkty